Wolontariat

Prosimy o wsparcie dla Pani Natalii

Prosimy o wsparcie dla Pani Natalii

by Małgorzata Pilacińska -
Number of replies: 0

Szanowni Państwo,

Zwróciła się do mnie o pomoc nasza Słuchaczka, która od początku wojny na Ukrainie pomaga naszym sąsiadom w adaptacji do trudnej sytuacji życiowej. Wiele z tych osób dzięki jej wsparciu znalazło dom, pracę i potrzebne środki na start do przeżycia. Dzięki zaangażowaniu Pani Ani wiele rodzin odnalazło się w nowej sytuacji i w pełni realizują potrzeby swoje i innych potrzebujących -  DOBRO POWRACA😊 Mam pewność, że pomoc, o którą prosi Pani Ania trafia do właściwych osób, którzy rzeczywiście potrzebują wsparcia i pomocy. 

Bardzo proszę zapoznajcie się z historią Natalii....

,,Kochani...😊 Natalia, jedna z moich ukraińskich podopiecznych, mama 9-letniej Wioletki i 15-letniego Pavlo, miesiąc temu została wdową. W Ukrainie zmarł jej mąż i ojciec dzieciaków. Natalia mieszka w Wyszkowie, w jednym pokoju z dziećmi, w domu gdzie mieszkają inni Ukraińcy. Jest dzielna i sama zarabia jako szwaczka, na wszystkie potrzeby swoje i dzieci. Ale ja wiem, że jest jej bardzo ciężko, chociaż nigdy się nie poskarżyła i nigdy o nic nie prosiła. Honorowa i pracowita 45-cio kilogramowa moja Natalia. Chcę zrobić im prezent na Święta. To taka niespodzianka „celowana" w konkretne potrzeby. Kupię dzieciom ciuchy do szkoły, Natalii nową kurtkę, środki czystości, pościel i żywność na Święta. To naprawdę wyjątkowa, dzielna kobietka i przesympatyczne dzieciaki. Gdybyście chcieli dołożyć od siebie cokolwiek, wiecie gdzie mnie znaleźć, 😊czasem nasze „cokolwiek" dla innych znaczy baaaardzo wiele😃 ja już zaczęłam działać😀 Z góry ....baaaardzo Wam dziękuję😚"

WSPARCIA MOŻNA DOKONAĆ PRZEZ DOWOLNĄ WPŁATĘ (LICZY SIĘ KAŻDA ZŁOTÓWKA), KTÓRĄ MOŻNA ZOSTAWIĆ W SEKRETARIACIE CKU. MOŻNA TEZ ZEBRAĆ PIENIĄŻKI W GRUPIE I PRZEKAZAĆ W KOPERCIE W SEKRETARIACIE Z DOPISKIEM... DLA PANI NATALII. 

Z ZEBRANYCH PIENIĘDZY ZAKUPIMY BON DO REALIZACJI W JEDNYM ZE SKLEPÓW SPOŻYWCZYCH.

Serdecznie zachęcam do wsparcia.

z poważaniem 

Małgorzata Pilacińska